
Dzisiejsza propozycja to sposób na poranną porcję kaszy na wytrawnie. Przepis sprawdzi się w dzień, w którym można pozwolić sobie na więcej zabawy w kuchni. No chyba że przygotujemy danie wieczorem – wtedy poranne przygotowywania śniadania i drugiego śniadania mamy z głowy, +10 min dłużej na sen! Tyle wygrać Placuszki z kaszy jaglanej w wersji wytrawnej – kto ma ochotę?
– szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
– 1 jajko
– kawałek pora
– kurkuma + sól + pieprz
– 2 łyżki mąki ziemniaczanej
Pora pokroić bardzo drobno i udusić na małej ilości oliwy/na maśle wraz z kurkumą. Dodać do przestudzonej ugotowanej kaszy, dorzucić mąkę, jajo, sól i pieprz.Zmiksować wszystko razem,i wykładać na rozgrzaną patelnię. Cudnie smakują z jogurtem naturalnym.
Udanego, pozytywnego tygodnia! Wpadajcie do latte